image
Sursa foto: socialistii.md

Socialiștii și comuniștii au protestat la Guvern și în fața Ambasadei SUA; Ce i-a nemulțumit // FOTO

Membrii Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor au protestat, astăzi la Guvern, dar și la sediul Ambasadei SUA față de decizia autorităților de a vinde teritoriul Stadionului Republican ambasadei americane.

Vorbitorii la protest, Vlad Batrâncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Grigore Novac și Maxim Lebedinschi, membri ai Comitetului Executiv al PSRM și Constantin Starâș, membru al Comitetului Politic Executiv al Partidului Comuniștilor, au acuzat că sunt admise „încălcări grave ale legislației” în realizarea procedurii de transmitere a teritoriului stadionului.

Socialiștii și comuniștii au mers spre Ambasada SUA, unde s-au adresat către diplomații americani cu îndemnul de a nu primi acest „măr otrăvit” din mâinile Maiei Sandu pe care ea, la rândul său, spun cei de la BCS, l-a primit de la Plahotniuc.

Vorbitorii au mai menționat că nu au nimic împotriva dorinței părții americane de a achiziționa o clădire nouă, mult mai spațioasă pentru ambasadă și chiar sunt dispuși să ofere ajutor în identificarea unui obiect corespunzător în locul Stadionului Republican.

Precizăm că Agenția Proprietății Publice a anunțat că a inițiat procesul de elaborare a proiectului Hotărârii de Guvern cu privire la transmiterea cu titlu oneros, din proprietate a statului, a peste 5,1 hectare de pământ a fostului Stadion Republican în posesia Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

protest BCSprotest BCS
protest BCSprotest BCS
protest BCSprotest BCS
protest BCSprotest BCS
protest BCSprotest BCS
protest BCSprotest BCS

Noutăţile partenerilor

comentarii: