image
Sursa foto: Profimedia

Numărul morţilor în urma atacului rusesc de la Cernihiv a crescut la 18 persoane; 78 de oameni au fost răniți

Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în urma unui atac rusesc asupra oraşului Cernihiv, în nordul Ucrainei, a crescut la 18, iar alte 78 de persoane au fost rănite după ce trei rachete au lovit miercuri centrul oraşului, au anunţat joi oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Atacul de la Cernihiv, care a provocat daune infrastructurii civile a oraşului ucrainean, a fost cel mai sângeros atac aerian lansat de Rusia în ultimele săptămâni. Potrivit autorităţilor ucrainene, o instituţie de învăţământ, un spital şi 20 de locuinţe au fost avariate, transmite Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a avertizat miercuri pe secretarul general al NATO că ţara sa are nevoie de „măsuri imediate pentru a-şi întări apărarea antiaeriană în faţa bombardamentelor ruse, după atacul de la Cernihiv

Guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Ceaus, a declarat pe aplicaţia Telegram că operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat joi dimineaţă.

Rusia bombardează zilnic oraşele ucrainene folosind rachete şi drone explozive. Moscova neagă însă că vizează civili în războiul declanşat în Ucraina în urmă cu peste doi ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: