image
Sursa foto: Profimedia

Suspendat pe viață din tenis!

După ce anumiți jucători italieni au fost implicați în scandalul pariurilor și au fost suspendați din activitate, se pare că și în tenis se întâmplă astfel de lucruri.

ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a anunțat astăzi că trei jucători, Timur Habibulin (Kazahstan), Sanjar Fayziev (Uzbekistan) și Igor Smilansky (Israel) au fost suspendați pentru trucarea de meciuri.

Pedeapsa cea mai aspră a fost primită de Timur Habibulin, care a fost suspendat pe viaţă din tenis şi amendat cu 60.000 de dolari după 21 de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP) între 2014 şi 2019. Cea mai bună clasare a acestuia a fost pe locul 154, în clasamentul ATP la dublu.

Sanjar Fayziev a fost suspendat trei ani şi va plăti o amendă de 15.000 de dolari pentru cinci încălcări ale Programului anticorupţie. Sancțiunea sa este legtă de două meciuri disputate în 2018, notează Agerpres.

Igor Smilansky a fost găsit vinovat de trei încălcări ale Programului anticorupţie, cu ocazia unui meci din 2018. Israelianul a fost suspendat până pe 24 iulie 2025. Cea mai bună clasare a sa a fost în clasamentul de simplu, când a ocupat locul 451 mondial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: