image
Sursa foto: Profimedia

UEFA a exclus-o pe Juventus din competițiile europene

Juventus a primit o sancțiune dură de la UEFA, la câteva luni după ce a fost penalizată cu 15 puncte în Serie A, sezonul trecut.

Chiar dacă între timp torinezii și-au primit punctele înapoi, forul continental i-a sancționat pentru neregulile găsite în scandalul "plusvalențelor fictive Primsa". În acest sens, Juventus a făcut un pact cu cei de la UEFA.

Potrivit publicației italiene Corriere dello Sport, citată în presa spaniolă, Juventus și UEFA au ajuns la o înțelegere.

Astfel, torinezii au fost excluși din competițiile europene în sezonul 2023/2024 și nu vor evolua în grupele Conference League. Este de așteptat ca Juventus să confirme informația zilele următoare.

Juventus a decis să nu conteste sancțiunea pentru ca UEFA să nu vină cu măsuri suplimentare pentru ediția 2024/2025.

Procurorii au identificat la Juventus practica “schimburilor false” de jucători: vânzări încrucişate cu alte cluburi, fără a face schimb de bani, dar care permit înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ, pentru a-l îmbunătăți.

Magistraţii au cuantificat aceste câştiguri de capital fictive la aproximativ 155 de milioane de euro, pentru transferuri făcute în perioada 2018 - 2021. Au fost descoperite 42 de astfel de transferuri!

De asemenea, clubul, listat la bursă, ar fi ascuns investitorilor săi existenţa unor acorduri private cu jucători, printre care starul portughez Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: