image
Sursa foto: Profimedia

Mai multe site-uri de știri din Polonia, afectate de atacuri de tip DDoS; Suspecții - hackeri ruşi

Mai multe site-uri poloneze de ştiri au fost afectate de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service), despre care guvernul spune că ar putea fi acţiunea unor grupuri de hackeri ruşi, scrie Reuters și News.ro.

Atacurile DDoS funcţionează prin direcţionarea unor volume mari de trafic de internet către serverele vizate, într-o încercare relativ puţin sofisticată de a le scoate din funcţiune.

Potrivit agenţiei PAP, printre site-urile afectate se numără cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita şi Super Express.

Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac, la fel şi site-ul de ştiri wPolityce.pl.

„Având informaţii că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacţiile interesate, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a reacţiona la această situaţie", a declarat ministrulş digitalizării, Janusz Cieszynski.

Întrebat dacă în spatele atacurilor se află grupuri ruseşti, Cieszynski a confirmat că guvernul „are astfel de informaţii".

Varşovia s-a poziţionat ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara, iar Polonia spune că se confruntă frecvent cu încercări ruseşti de a destabiliza situaţia din ţară.

Moscova neagă însă în mod constant că desfăşoară operaţiuni de hacking.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: