image
Sursa foto: Getty Images

Fotbalistul care refuză petrodolarii lui PSG și Manchester City pentru a juca la AC Milan în continuare

Theo Hernandez (24 de ani) joacă la AC Milan din vara anului 2019, după ce Real Madrid a renunțat la serviciile sale.

Francezul nu s-a putut impune niciodată în primul 11 de pe Santiago Bernabeu, însă mutarea pe San Siro i-a revitalizat cariera. În cele două sezoane petrecute la gruparea rossoneri, Hernandez a crescut enorm și a ajuns unul dintre cei mai buni fundași stânga din lume.

Evident, cel care și-a petrecut junioratul la Atletico Madrid a început să intre în atenția celor mai bogate cluburi din lume, printre care PSG și Manchester City. Niciuna dintre cele două formații nu are un fundaș stânga de clasă mondială, astfel că sunt interesate de serviciile lui Hernandez.

Totuși, potrivit site-ului Football Italia, fotbalistul nu este tentat de banii pe care i-ar putea primi de la așa-numitele "cluburi stat" și dorește să își continue cariera la AC Milan, acolo unde a reușit să dea randament maxim.

La rândul lor, milanezii vor să îl răsplătească printr-un nou contract, deși actuala înțelegere expiră abia în vara anului 2024. Conform aceleiași surse, AC Milan vrea să îi mărească salariul, iar suma s-ar putea apropia de 4 milioane de euro pe an, deși PSG și Manchester City au capacitatea să-i ofere mult mai mult.

Negocierile dintre cele două părți se află într-un stadiu avansat, astfel că în următoarele zile AC Milan ar putea anunța prelungirea contractului, așa cum a făcut recent și cu danezul Simon Kjaer.

Fundașul Danemarcei a avut evoluții solide pentru formația lui Stefano Pioli, însă a reușit să se facă remarcat la nivel global cu ocazia EURO 2020, unde a contribuit la salvarea vieții lui Christian Eriksen, pe care l-a ajutat să nu își înghită limba, înainte ca medicii să îl resusciteze chiar pe teren.

Pentru fapta eroică, danezul a primit Premiul Președintelui UEFA în acest an, acordat pentru excelență profesională și calități personale exemplare. Mai mult, el a fost introdus pe lista celor 30 de candidați la Balonul de Aur, în principal datorită faptului că a condus selecționata Danemarcei până în semifinalele Campionatului European 2020.

Miercuri, gruparea milaneză a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, faptul că a decis să-l răsplătească pe apărător cu un nou contract, valabil până în 2024. Înțelegerea veche dintre cele două părți ar fi expirat la finalul sezonului actual.

"Lui AC Milan îi face plăcere să anunțe prelungirea contractului lui Simon Kjaer până pe 30 iunie 2024. Simon, un profesionist exemplar atât pe teren cât și în afara lui, căpitanul Danemarcei și candidat la Balonul de Aur, s-a alăturat rossonerilor în luna ianuarie a anului 2020, debutând în meciul de Cupa Italiei cu SPAL.

După 66 de apariții și un gol, marcat pe Old Trafford contra lui Manchester United, Kjaer și AC Milan își vor continua călătoria împreună", a scris clubul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: