image
Sursa foto: Profimedia

Jose Mourinho a făcut lumină: De ce nu a mai ajuns selecționer al Portugaliei în această iarnă

Jose Mourinho (59 de ani) a spus, în mai multe rânduri, că mai are un singur vis, acela de a deveni selecționer, iar dacă se poate, chiar pe banca Portugaliei.

Între timp, el a și primit oferta mult visată, numai că nu a mai ajuns selecționer. Antrenorul de la AS Roma a explicat motivul.

"Faptul că președintele Federației a spus că eu nu am fost prima opțiune, ci singura opțiune, mă face mândru. Dar eu am decis să nu mă duc. Mă aflu aici și asta e ceea ce contează", a spus, enigmatic, Mourinho, potrivit Dailymail.

Între timp, Portugalia l-a numit selecționer pe Roberto Martinez, în locul lui Fernando Santos.

E posibil însă ca Mourinho să ajungă selecționer, dar pe banca Braziliei. După eliminarea în sferturile Cupei Mondiale 2022, Brazilia a rămas fără selecționer, pentru că Tite a plecat. Astfel, brazilienii au luat în calcul și numele lui Mourinho, pe lângă cele ale lui Guardiola, Ancelotti și Zidane.

Numai că încă nu s-a rezolvat nimic, iar cel mai probabil este ca totul să se discute din nou în vară, când Mourinho ar putea pleca de la AS Roma. Rămâne însă de văzut cine va pregăti Brazilia până atunci și dacă Federația va alege un interimar sau nu.

Acest scenariu devine din ce în ce mai credibil, mai ales după declarațiile lui Carlos Alberto. Fostul jucător al celor de la FC Porto susține că "Mou" l-a întrebat deja dacă vrea să fie secundul său la naționala Selecao.

"O să spun direct. Poate că Mourinho va fi noul selecționer al Braziliei. Este o știre pe care o fac publică. De asemenea, m-a întrebat dacă vreau să fiu secundul lui", a declarat Carlos Alberto, în cadrul podcastului Mundo GV.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: