image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Popescu, despre rezoluția Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare: „Un puternic semn de sprijin”

Vicepremierul Nicu Popescu afirmă că adoptarea rezoluției de către Parlamentul European cu privire la începerea negocierilor de aderare la UE este un puternic semn de sprijin pentru Republica Moldova.

„Salut decizia de astăzi a Parlamentului European de aprobare a rezoluției privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, un puternic semn de sprijin pentru Republica Moldova și pentru drumul european pe care l-am ales.

De asemenea, rezoluția este o recunoaștere a progreselor noastre substanțiale în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, din momentul obținerii statutului de țară candidat. Odată cu realizarea acestor progrese importante, mizăm pe sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene în vederea obținerii unei decizii favorabile în cadrul ședinței Consiliului European din luna decembrie, care să permită începerea negocierilor de aderare”, a declarat Popescu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului de Externe.

Precizăm că Parlamentul European a votat astăzi rezoluția prin care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului.

Rezoluția a fost votată cu largă majoritate: 448 de voturi „pentru”, 45 „împotrivă” și 43 de abțineri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: