image
Sursa foto: insider.com

Italia prelungește inderdicțiile pentru Republica Moldova; Până când sunt suspendate zborurile, dar și transportul terestru

Italia a prelungit până la 31 iulie interdicția de călătorie pentru cetățenii din mai multe state, inclusiv din Republica Moldova, în legătură că situația privind evoluția numărului de cazuri de Covid-10.

Potrivit deciziei luate de premierul italian, rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană.

De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre aceste țări. Restricțiile respective se referă și la transportul terestru.

Ca excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia.

Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

Italia va permite în continuare în mod liber călătoriile către și dinspre următoarele state:

- statele membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), state părți la Acordul Schengen (state non-UE părți la Schengen Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Andorra, Principatul Monaco, Republica San Marino și Statul Vatican (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). Cei care intră din aceste țări nu trebuie să justifice motivele călătoriei și nu sunt supuși obligației de izolare fiduciară timp de 14 zile la intrarea în Italia;

- rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Republica Coreea, Thailanda, Tunisia, Uruguay (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). În aceste cazuri, nu mai este necesar să se justifice motivele călătoriei, însă rămîne în vigoare, obligativitatea de petrecere a 14 zile de carantină;

- cetățenii statelor membre ale UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, străini care au reședința într-unul din aceste țări și membrii familiilor acestora (soți, concubinii, partenerii de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu obligativitatea de a petrece 14 zile e autoizolare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: