image
Sursa foto: Moldova for Peace

VIDEO: Cum s-a mobilizat comunitatea creativă în Campania „Moldova pentru Pace”

La începutul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, timp de doar 48 de ore, comunitatea creativă din Moldova a conceput de la zero și a lansat campania națională de comunicare „Moldova pentru Pace”.

Campania a sprijinit Guvernul Republicii Moldova în acțiunile sale de comunicare în contextul războiului, de promovare a coeziunii sociale și de educare a informării din surse veridice.

Un număr de 15 agenții de comunicare, design, media și producție video, zeci de comunicatori de la instituții publice, sector asociativ și privat și-au asumat un rol fără precedent - de a uni societatea, de a oferi suport refugiaţilor ucraineni, de a opri diseminarea ştirilor false.

„48 de ore de weekend, 15 agenții de comunicare, design, media și producție video, zeci de comunicatori de la instituții publice, sector asociativ și privat, și 1 război. Cam atât a fost necesar pentru a crea campania națională de comunicare Moldova pentru Pace. Suntem mândri că am pus și noi umărul”, spun cei de la Mediacor.

Postul de televiziune Jurnal TV s-a alăturat campaniei „Moldova pentru Pace” chiar din primele zile.

jurnal.mdjurnal.md

„Ca un post de televiziune independent am fost receptivi chiar din primele zile și am difuzat spoturile publicitare care au promovat pacea și mesajul generat de către comunitatea creativă din Republica Moldova”, afirmă directorul adjunct Jurnal TV, Cristina Pohilenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: