image
Sursa foto: nordnews.md

VIDEO // Maia Sandu, despre ultimele plecări din PSRM: Arată a acte de corupere

„După mine, aceasta nu înseamnă democrație. Asta arată mai mult a acte de corupere”. Astfel comentează președintele, Maia Sandu, plecările din PSRM și aderarea unor deputați și primari din nordul țării la Mișcarea pentru Popor, o structură afiliată Partidului Șor.

Șefa statului condamnă traseismul politic și spune că instituțiile statului lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, dar și acțiunile de corupere a aleșilor poporului, transmite nordnews.md.

„În istoria R. Moldova am văzut mai multe situații similare. În general, se poate întâmpla ca cineva să își schimbe preferințele politice, dar noi putem suspecta că aici e vorba de corupție pentru că am văzut în trecut și pentru că știm cum lucrează grupările criminale în R. Moldova, dar aceste lucruri trebuie dovedite și după asta sancționate. Președinția nu este instituția care poate să facă acest lucru, dar o poate face Procuratura, alte instituții ale statului și știm că se lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, pentru a combate acțiunile de corupere, dar încă e mult de lucru pe această parte. După mine, aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupție”, a declarat Maia Sandu, președinta R. Moldova.

Maia Sandu spune că parlamentarii de la Chișinău trebuie să activeze în interesul cetățenilor. Declarația vine în contextul în care o delegație a deputaților socialiști, în frunte cu Vlad Batrîncea, au mers recent la Moscova unde s-au întâlnit cu reprezentanții partidului lui Vladimir Putin „Rusia Unită”.

„Pe mine mă interesează problemele cetățenilor și de asta sunt astăzi, aici. Ce fac cei de la PSRM e treaba lor, dar trebuie să țină minte că ei sunt cetățeni ai R. Moldova și sunt obligați să respecte interesul R. Moldova. În situația în care vor comite acțiuni care vin împotriva țării noastre, vor trebuie să-și asume aceste acțiuni și respectiv, responsabilitatea pentru asta”,  a adăugat Maia Sandu.

În ultimele săptămâni, Partidul Socialiștilor a pierdut trei deputați din Parlament. Este vorba de Gaik Vartanean, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Ultimii doi au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Mișcarea pentru Popor, coordonată de Ilan Șor. Ulterior, mai mulți primari aleși pe lista partidului au anunțat că se alătură așa-zisei Mișcări pentru Popor, ca ulterior să susțină noul proiect politic de stânga anunțat pe 31 martie de Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi.

În acest context, Vlad Batrîncea, a declarat că pe parcursul ultimelor luni au avut loc mai multe tentative de corupere a membrilor PSRM pentru ca aceștia să părăsească partidul.

Totodată, mai mulți primari, consilieri raionali și locali, membri ai Partidului Democrat din Moldova au părăsit formațiunea și au declarat că se alătură Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei condus de ex-premierul R. Moldova, Ion Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: