image
Sursa foto: Profimedia

UEFA, gata să cedeze! Decizia pe care ar urma să o anunțe, după boicotul internațional

UEFA a decis, la finalul lunii septembrie, că echipele naționale U17 a Rusiei la fotbal feminin și masculin vor fi reprimite în competiții.

Hotărârea nu a fost primită nicidecum bine de multe dintre statele afiliate la UEFA, care au anunțat că nu vor participa în nicio competiție în care se regăsește o echipă din Rusia. Inclusiv România și-a anunțat boicotul.

Supusă unei presiuni imense din toate părțile, UEFA ar fi gata să cedeze!

Potrivit britanicilor de la The Independent, există șanse foarte mari ca UEFA să anunțe, la Comitetul Executiv care are loc marți, revocarea deciziei luate în urmă cu două săptămâni.

Asta ar însemna că echipele naționale U17 din Rusia, interzise în competițiii, precum toate celelalte reprezentante, din cauza războiului din Ucraina, să fie iar excluse.

În urmă cu două săptămâni, UEFA a anunțat că reprezentativele U17 pot participa în competiții, dar să joace pe teren neutru, să nu aibă însemnele Rusiei pe tricouri și înainte de meciuri să nu se cânte imnul național.

Pe lângă decizia luată în cazul echipelor rusești, UEFA va anunța în Comitetul Executiv și gazdele viitoarelor ediții de Campionat European, din 2028 și din 2032.

Deși nu a fost oficializat, este deja cunoscut că EURO 2028 se va juca în Marea Britanie și Irlanda, iar EURO 2032 în Italia și Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: