image
Sursa foto: Profimedia

CEO-ul lui Mercedes anunță că un pilot de 17 ani i-ar putea lua locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Lewis Hamilton (39 de ani) a semnat deja cu Ferrari şi acest sezon este ultimul în care pilotul britanic va concura pentru Mercedes, echipă alături de care a cucerit şase titluri mondiale.

Toto Wolff (52 de ani), șeful Mercedes, a oferit o nouă reacţie despre plecarea lui Lewis Hamilton de la Mercedes. Acesta a transmis faptul că atunci când se va alege un nou pilot pentru constructorul german, se va lua în calcul dacă acesta va putea ajuta echipa pe termen lung.

În ultima perioadă, au existat zvonuri conform cărora Kimi Antonelli, pilot în Formula 2, ar putea concura pentru echipa germană în următorul sezon, iar Toto Wolff a venit cu lămuriri.

Şeful echipei germane a transmis că se vor depune toate eforturile pentru ca ultimul sezon al lui Hamilton la Mercedes să fie unul reuşit.

”Mă simt puţin vinovat că am vorbit prea mult despre Kimi, pentru că are doar 17 ani. A urcat foarte repede din F3 în F2.

Trebuie să înveţe, trebuie să crească în umbră, să spunem aşa, pentru a se putea dezvolta, pentru a putea înţelege ce să facă, şi va fi în Formula 1 dacă totul merge conform planului. Dar nu ştiu dacă anul viitor va fi cu noi sau va fi altcineva.

Am spus că trebuie să ne gândim pe termen lung şi să gândim linia piloţilor nu pentru un an, ci pentru trei, cinci sau zece ani, din această perspectivă. Am vrut să păstrez opţiunile deschise, cu toate consecinţele pe care le-ar putea aduce.

Avem o poveste de dragoste atât de mare între Hamilton şi Mercedes, încât nimic nu va umbri acest lucru. Vrem să încheiem colaborarea la un nivel înalt şi vom da totul în acest sezon”, a declarat Toto Wolff, potrivit formula1.com.

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei 2024 are loc pe 24 martie, de la ora 05:45. Calificările sunt în ziua precedentă, de la 06:45.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: