image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Susținătorii lui Șor își satisfac necesitățile fiziologice pe unde apucă; Poliția, sesizată de chișinăuieni

Susținătorii lui Șor își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și în stațiile de așteptare a transportului public. Locuitorii capitalei se arată deranjați de aceste acțiuni și sesizează Poliția.

În acest context, Poliția vine cu un apel către toți participanții la întrunirea de astăzi și îi îndeamnă să dea dovadă de un comportament adecvat.

„Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, transmite Poliția.

Poliția le solicită participanților la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Totodată, Poliția informează că, de la începutul întrunirii, 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori, au fost conduși la inspectorat pentru identificare. Una dintre persoane se afla în căutare.

Vezi și: Un nou „protest” marca Șor: Mai mulți minori, conduși la Inspectoratul de Poliție; Un bărbat, depistat cu un cuțit // FOTO

Șor își adună iar susținătorii în centrul capitalei; Oficios de la Moscova: „Poliția încalcă dreptul la libera întrunire”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: