image
Sursa foto: Profimedia

Cei trei fotbaliști pe care Barcelona vrea să îi aducă în vară pe Camp Nou

Barcelona l-a transferat pe Vitor Roque (18 ani) în vară, dar fotbalistul nu a ajuns încă în lotul lui Xavi pentru că trebuie să termine sezonul început cu Athletico Paranaense.

În timp ce îl așteaptă pe Roque să se alăture echipei, catalanii caută și alte soluții pentru mijlocul terenelui. Pe lista oficialilor de pe Camp Nou se află Bruno Guimaraes (26 de ani), Martin Zubimendi (24 de ani) și Ederson dos Santos (24 de ani).

Zubimendi, fotbalistul lui Real Sociedad, este unul dintre jucătorii apreciați de Xavi Hernandez. Antrenorul Barcelonei a spus despre mijlocașul spaniol că este ”un jucător de top, care înțelege foarte bine jocul”.

Ibericul are o clauză de 60 de milioane de euro și este puțin probabil să își dorească să o părăsească pe Real Sociedad în vară. Zubimendi a declarat, în trecut, că preferă să moștenească numărul 4 al lui Asier Illarramendi la Sociedad decât numărul 5 al lui Sergio Busquets la Barcelona.

Cea de-a doua variantă luată în calcul de oficialii de pe Camp Nou este mijlocașul brazilian Bruno Guimaraes, care este titular pentru Newcastle. Formația din Premier League l-a transferat în ianuarie 2022 în schimbul a 50 de milioane de euro de la Olympique Lyon.

Guimaraes are contract cu Newcastle până în iunie 2028, iar ”Coțofenele” ar cere în schimbul lui nu mai puțin de 100 de milioane de euro. Mundo Deportivo relatează că Raphina ar putea fi dat la schimb pentru Guimaraes.

Ederson dos Santos, mijlocașul celor de la Atalanta, ar fi monitorizat de Barcelona de o lungă perioadă de timp. Această variantă pare mult mai convenabilă pentru catalani deoarece prețul său este estimat la 35 de milioane de euro.

În plus, salariul său la formația din Serie A ar fi de 3,5 milioane de euro, pe sezon. Mijlocașul a marcat cinci goluri și a oferit trei pase decisive în acest start de sezon pentru Atalanta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: