image
Sursa foto: fb

Alte medalii pentru halterofilii moldovei la Europeanul de la Chișinău

Sportivii moldoveni continuă să adune medalii la Campionatul European Under 15 și Under 17, găzduit de Arena Chișinău din capitală.

Ion Badanev a câștigat două medalii de argint. Sportivul este elev al Liceului Republican cu Profil Sportiv, a excelat la competiție, ridicând cu succes 108 kg la proba „smuls” și impresionând cu o ridicare de 133 kg la „aruncat”. Acesta a acumulat un total de 241 kg, fiind surclasat doar de atletul din Armenia Zhora Grigoryan care a acumulat un total de 244 kg.

Alte trei medalii de argint au fost câștigate de Alexandr Baldji, categoria de greutate 67 kg, U17. La stilul „smuls” sportivul a reușit să ridice 122 kg, clasându-se pe locul II, fiind depășit de sportivul Seryozha Barseghyan din Armenia. La proba „aruncat” Baldji a ridicat 146 kg, devenind vicecampion european, fiind surclasat de același sportiv din Armenia. Alexandr Baldji a câștigat medalia de argint, înregistrând un total de 268 kg. Alexandr este sportiv al Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Numărul total al medaliilor câștigate des portivii din țara noastră a ajuns la 12. 7 dintre ele au fost câștigate la Under 15 și 5 la Under 17.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: