image
Sursa foto: Getty Images

Tabarez : N-am pierdut nopțile gândindu-ne cum să-l oprim pe Cristiano Ronaldo

Portugalia și Uruguay se întâlnesc sâmbătă seară, de la ora 21:00, la Sochi, în al doilea duel din optimile de finală ale Cupei Mondiale. Principalul pericol pentru naționala lui Oscar Tabarez este fără îndoială Cristiano Ronaldo, dar antrenorul celeștilor nu i-a pregătit un tratament preferențial lusitanului care a marcat de 4 ori în primele 3 meciuri de la Cupa Mondială.

"Cred că Ronaldo este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Pe lângă toate calitățile pe care le are, este și un foarte bun lider. Nu există un singur jucător care să-l poată opri. Trebuie să muncim împreună, ca o echipă, ca să-l putem ține în frâu și daunele pe care le provoacă să fie minime. Vom vedea care va fi deznodământul. Cert este că nu vom fi obsedați de acest aspect. Nu vom pierde nopțile gândindu-ne la asta (nr. cum să-l oprească pe Ronaldo). Trebuie să fim concentrați la maximum ca să câștigăm" a declarat Tabarez într-o conferință de presă.

Naționala Uruguayului a terminat pe primul loc grupa A, cu trei victorii și fără gol primit. Echipa lui Tabarez a fost singura care n-a scos mingea din poartă în faza grupelor, dar misiunea sud-americanilor va fi una extrem de dificilă în fața campioanei europene en titre.

"9 jucători din cei 11 aflați pe teren la ultimul meci sunt campioni europeni. Asta spune tot despre calitatea echipei Portugaliei. Și noi avem o echipă bună, ne pregătim de foarte mulți ani împreună și am luat lucrurile pas cu pas în acești 12 ani. Suntem parcă mai aproape ca niciodată să ne îndeplinim obiectivul și e bine că am reușit să ne păstrăm calmul, pentru că asta ne ajută" a concluzionat Tabarez.

Oscar Tabarez pregăteşte selecţionata Uruguayului de 12 ani, în 2010 a terminat pe locul patru, iar în 2014 echipa a pierdut în optimi. În 1990, sub conducerea sa, Uruguayul s-a oprit de asemenea în optimi.

Uruguayul a cucerit de două ori trofeul, în 1930 şi 1950, în timp ce pentru Portugalia cea mai bună performanţă a fost locul al treilea în 1966 şilocul patru în 2010.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: