image
Sursa foto: Profimedia

Prigojin îl sfidează pe Putin: Mercenarii Wanger nu vor semna contractele cu ministerul rus al Apărării

Grupul Wagner sfidează ordinele lui Putin. Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a refuzat să semneze contracte cu ministerul rus al apărării, după ce Vladimir Putin a spus că este necesar.

Deși face adesea critici acerbe la adresa conducerii militare ruse, Evgheni Prigojin a avut grijă până acum să nu-l sfideze pe președintele rus Vladimir Putin.

Însă, potrivit Sky News, Prigojin a declarat că „niciunul dintre luptătorii Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii. De aceea nu vor semna contractele”, transmite Digi24.

Acesta a spus că va fi găsită o „soluție de compromis” între Putin și parlament pentru a permite luptătorilor Wagner să primească atât garanții sociale, cât și statut certificat de combatanți. Ieri, Vladimir Putin a susținut ministerul apărării în încercările sale de a-și afirma controlul asupra forțelor de luptă neregulate precum Wagner și forțele speciale cecene Akhmat - cele din urmă fiind de acord cu noile contracte.

Putin a spus că sunt necesare contracte pentru a permite luptătorilor răniți sau familiilor celor uciși în acțiune să primească despăgubiri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: