image
Sursa foto: PCCOCS

Droguri în valoare de două milioane de lei: Patru tineri din Moldova și unul din Ucraina, trimiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a cinci tineri reținuți în Chișinău pentru trafic de droguri, în valoare de circa 2.000.000 de lei.

Potrivit PCCOCS, cei cinci tineri au vârste cuprinse între 19 și 24 de ani. Aceștia se ocupau de preluarea, păstrarea și reambalarea în cantități mai mici a drogurilor în Chișinău, pentru livrarea ulterioară clienților. Printre tineri sunt doi concubini – un sportiv de performanță, student al unei academii în domeniul pregătirii angajaților structurilor de forță și o tânără din Dondușeni; o tânără mamă din Tiraspol, un cetățean al Ucrainei, precum și un alt chișinăuian.

„De la concubini, ulterior măsurilor speciale de investigație desfășurate de Inspectoratul Național de Investigații, sub conducerea PCCOCS, a fost ridicat un bagaj, încuiat într-o cameră separată, care conținea peste 10 tipuri de droguri. Printre acestea se regăsesc marijuana, cocaină, heroină, MDMA, metamfetamine, PVP („sare”), precum și țigări electronice cu ulei de cannabis și cântare la scară mică, în formă de linguriță”, se spune într-un comunicat emis de PCCOCS.

Învinuitul student și cetățeanul Ucrainei continuă să fie investigați sub arest preventiv, iar cele două femei și un alt învinuit au interdicția de părăsire a țării. În ceea ce privește alți învinuiți ai grupului infracțional investigațiile continuă.

Traficul de droguri se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: