image
Sursa foto: Profimedia

Cancelarul Olaf Scholz discută cu președintele chinez Xi Jinping despre cum pot contribui la „o pace dreaptă în Ucraina”

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat marţi discuţii despre o „pace dreaptă” în Ucraina cu preşedintele chinez Xi Jinping, în cadrul unei întâlniri la Beijing, unde l-a primit în finalul unei vizite de trei zile în China, primul partener comercial al Germaniei, informează AFP, relatat de News.ro.

Olaf Scholz a scris într-o postare pe platforma socială X că: „Întâlnirea mea cu preşedintele Xi va aborda de asemenea felul în care putem contribui mai mult la o pace dreaptă în Ucraina”. Mai mult, el declară că a avut loc „un schimb intensiv între guvernele noastre de la ultima mea vizită în China”.

Presa de stat chineză scrie că Olaf Scholz a fost primit de către Xi Jinping marţi dimineaţa, la finalul vizitei de trei zile pe care o efectuează în China, primul partener comercial al Germaniei. Acesta se afla în compania unei importante delegaţii din care fac parte miniştrii şi şefi de întreprinderi.

Această vizită intervine în contextul în care Xi Jinping nu a condamnat niciodată în mod explicit Războiul rus în Ucraina. Mai mult, Xi Jinping este criticat dur în Occident din cauza apropierii pe care o afişează faţă de Moscova şi de preşedintele rus Vladimir Putin.

Olaf Scholz efectuează această vizită în China în contextul în care Uniunea Europeană a declanşat o serie de anchete împotriva Chinei. Acestea sunt acuzații despre faptul că falsifică piaţa europeană pe care o inundă cu produse ieftine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: