image
Sursa foto: Insader

Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei mașini a câștigat un premiu foto de top, gestul stârnind furie și indignare.

Poza tulburătoare arată cadavrul pe jumătate gol al lui Shani Louk, tânără de 22 de ani cu dublă cetățenie - germană și israeliană -, în timp ce este transportat în spatele unei dube sâmbătă, 7 octombrie 2023, în ziua atacurilor sângeroase date de Hamas în Israel. Fotograful Ali Mahmoud a surprins momentul înfiorător, iar acum imaginea a câștigat un prestigios trofeu „fotografia anului”, la gala organizată de Institutul de Jurnalism Donald W. Reynold, care ar susține cea mai veche competiție de fotojurnalism din lume, potrivit New York Post, citat de Digi24.

Categoria recunoaște „efortul de colaborare al fotografilor care documentează un singur subiect sau o știre”. Fotografia este una dintre cele 20 de imagini care au fost surprinse de colaboratorii Associated Press (AP) în timpul războiului dintre Israel și Hamas.

Imaginea îngrozitoare cu cadavrul lui Shani, în vârstă de 22 de ani, a fost prima fotografie din selecție și avea explicația: „Militanții palestinieni se întorc în Fâșia Gaza cu cadavrul lui Shani Louk, cetățean germano-israelian, în timpul atacurilor de la frontieră asupra Israelului, sâmbătă, 7 octombrie 2023.”

În selecție există fotografii cu israelieni, dar și palestinieni afectați de război. Acestea au fost postate pe Instagram pentru promovare, iar decizia a fost aspru criticată de mai multe persoane care au susținut că fotograful și agenția au întinat memoria lui Shani și au provocat o durere și mai mare familiei, relatează Jewish Chronicle.

„Sunt îngrozită. Aceasta este o imagine cu teroriști care defilează cu cadavrul unei femei după ce au ucis-o. Să vă fie rușine", a spus o femeie. În timp ce o altă persoană a scris: „Deci reporterul care a stat acolo în timp ce Shani a fost violată și ucisă și i-a făcut fotografii este recompensat?”. Shani Louk, de 22 de ani, a fost răpită și ucisă de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie.

Tânăra, născută în Germania, participa la festivalul Supernova din sudul Israelului când a avut loc atacul militanților Hamas. Sute de persoane au fost ucise, iar luptătorii Hamas au răpit alți oameni și i-au dus în Fâșia Gaza.

Imagini șocante cu trupul lui Shani Louk în spatele unei camionete pline de luptători Hamas, pe străzile din Gaza, au apărut pe internet și s-a presupus de la început că tânara nu mai este în viață. Fața nu era vizibilă, însă familia a recunoscut trupul după păr și tatuaje. Tânăra era dezbrăcată, având doar lenjeria intimă, și stătea cu picioarele îndoite în unghiuri nefirești. Un bărbat o apuca de păr în timp ce altul o scuipa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: