image
Sursa foto: jurnal.md

FSB-ul rusesc racolează cetățeni ucraineni ajunși ilegal în regiunea transnistreană, acuză Kievul

Cetăţenii Ucrainei care au trecut ilegal hotarul cu Republica Moldova, în regiunea transnistreană, sunt recrutaţi de agenții Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Despre aceasta a anunțat Centrul Național de Rezistență al Ucrainei, creat de Forțele de operațiuni speciale ale armatei Ucrainei.

Potrivit sursei, agenții FSB încearcă să extragă de la ucrainenii racolați informații despre instalațiile militare și amenajarea porțiunii de graniță a Ucrainei cu regiunea transnistreană.

„De asemenea, sunt încurajați să lucreze ca liber profesioniști și informatori în mod permanent. În caz contrar, sunt amenințați cu întoarcerea în Ucraina. Astfel de acțiuni ostile demonstrează încă o dată că „rmn” este lipsită de subiectivitate și este de fapt un teritoriu ocupat de Federația Rusă, de aceea îi îndemnăm pe ucraineni să nu viziteze această „republică” indiferent de legalitatea modului de a ajunge acolo”, se arată în comunicatul Centrului Național de Rezistență al Ucrainei.

Amintim că, săptămâna trecută la așa-numitul congres „al aleșilor locali de toate nivelurile”, desfășurat la Tiraspol a fost votată o rezoluție care solicită Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei „măsură de protecție în fața presiunii tot mai mari din partea Moldovei”.

„În Transnistria trăiesc peste 220 de mii de cetățeni ruși. Rusia participă la misiunea de menținere a păcii de pe Nistru și este garant și mediator în procesul de negociere”, se spune în rezoluția așa-numitului congres „al aleșilor locali de toate nivelurile”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: