image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: O nouă provocare cu implicarea lui Platon, la Soroca; Pensionarii, asigurați că vor avea de câștigat în instanță

De câteva zile, zeci de pensionari dau năvală la ușa unui birou închiriat temporar în orașul Soroca. Bătrânii completează o cerere către Casa Națională de Asigurări Sociale în care solicită un trai decent și indexarea pensiilor. Cei de la birou spun că dacă oamenii vin cu legitimația de pensionar sau cu buletinul, vor primi o sumă de bani din partea lui Veacesalv Platon. Pensionarii își lasă în formulare datele de contact, numărul personal de identificare și alte date personale.

Jurnaliștii de la portalul de știri Observatorul de Nord scriu că de aproape o săptămână pensionarii fac coadă la ușa biroului din Soroca, fără să știe ce fel de ajutor ar urma să primească și de la cine. Unii spun că au auzit că vor primi o mie de lei, iar alții stau alături de ceilalți. Bătrânii își pun semnătura pe niște foi, inclusiv pe o cerere adresată Casei Naționale de Asigurări Sociale, și lasă copiile actelor de identitate celor din biroul cu pricina.

Persoanele care colectează documentele afirmă că pensionarii vor primi un ajutor din partea lui Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri a anunțat în această vară că dorește să revină în politica din Republica Moldova, chiar dacă a plecat în Marea Britanie imediat după alegerile parlamentare din 2021.

Responsabilii de la Casa Teritorială de Asigurări Sociale spun că știu despre acest caz, dar afirmă că nu pot face nimic. Specialiștii le-au recomandat cetățenilor să fie atenți cui le oferă datele personale din actele lor.

Lidia Dolghii, șefa Direcției de Deservire a Cetățenilor al CNAS: "Prioritatea Casei Naționale de Asigurări Sociale este protejarea datelor cu caracter pesonal. În ultimul timp suntem vizitați de un număr mare de cetățeni care doresc să-și perfecteze legitimația de pesnionar sau să-și facă înscrisuri în legitimația de pesionar. Ei pretind este un birou care le colectează datele cu caracter personal, legitimația și buletinul de identitate. recomandăm fiți atenți cui furnizați aceste date, legitimația, buletinul. Datele cu caracter persoanl pot fi folosite în detrimentul dumeavoastră."

Contactat de reporterul Jurnal TV, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a declarat că cererile cu pricina sunt întocmite pentru „un scop nobil” și anume pentru ca pensionarii să meargă cu ele în instanța de judecată, astfel încât să oblige Casa Națională de Asigurări Sociale să le indexeze pensiile bătrânilor.

Platon spune că informațiile despre recompensa bănească sunt false.

„Comunitatea PAS a pus la cale o provocare în Soroca și acum voi vreți să-i faceți PR. Mai întâi, au trimis acolo poliția, iar acum faceți provocări precum cineva a promis cuiva. Inițial spuneau noi colectăm datele personale ale oamenilor pentru a lua credite pe numele lor. Apoi, au scos zvonuri vrem le transcriem apartamentele pe alte persoane, folosindu-ne de datele lor pesonale și alte aberații. Acum este o altă versiune cineva le-ar fi promis bani", a spus afaceristul.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Cercetat în mai multe dosare penale în țara noastră, Platon a anunțat că intenționează să revină în politică. Recent, acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de către un tribunal din Moscova fiind găsit vinovat de retragerea ilegală din Federația Rusă a peste 126 de miliarde de ruble, fiind parte a unui „grup criminal”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: