Davitean a mai spus că a cerut să i se pună în ghips mâinile fracturate în urma bătăii, dar a fost refuzat pentru că nu ar exista rezultatele radiografiei.

David Davitean a fost escortat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, pentru a fi examinată plângerea lui cu privire la decizia Procuraturii, care a refuzat să pornească urmărirea penală după ce el ar fi fost bătut de două ori, anul trecut, de către mascații de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera”. Ședința nu a avut însă loc, deoarece procurorul de caz a lipsit din motive necunoscute. Avocata lui Davitean spune că starea de sănătate a clientului ei este critică după maltratările la care a fost supus.

Singurele medicamente de care a beneficiat David Davitean au fost niște unguente pe care le-a primit de acasă, afirmă mama acestuia, Venera Gasparean.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a respins acuzațiile, iar reprezentanta Serviciului de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor ne-a recomandat să sunăm la numărul de telefon din biroul șefului închisorii nr. 13. Secretara acestuia ne-a spus însă că Igor Pântea nu este pe loc.