image
Sursa foto: Jurnal.md

Își dorește cu disperare un loc de muncă; Un tânăr reținut de două ori de poliția de frontieră: Dorea să treacă înot Prutul

Un locuitor al raionului Râbnița a întreprins două măsuri disperate de a-și găsi un loc de muncă în statele vecine, Ucraina sau România. În ambele cazuri bărbatul a încercat să traverseze ilegal frontiera și a fost prins. Acum acesta riscă să fie tras la răspundere penală pentru faptele sale.

Tânărul în vârstă de 34 de ani a fost prins la frontieră în noaptea de 25 spre 26 februarie, curent. Potrivit poliției de frontieră, acesta se pregătea să treacă înot râul Prut. Bărbatul a informat poliția că încearcă în aceste circumstanțe să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit.

„Bărbatul a fost depistat de Patrula Sectorului Poliției de Frontieră la doar câțiva metri de podul feroviar. Polițiștii de frontieră au acționat în clipa în care intenția bărbatului era clară de a traversa ilegal hotarul moldo-român. Poliția i-a cerut să se oprească și tânărul s-a conformat. La audieri a recunoscut că își dorea să ajungă în România, pentru a-și găsi un loc de muncă” se arată într-un comunicat al instituției. Tânărul nu este la prima abatere de acest gen. În luna ianuarie a mai întreprins o tentativă de a traversa frontiera moldo-ucraineană prin ocolirea punctului de trecere, din motiv că avea interdicție de intrare în țara vecină.  Ca rezultat el riscă să fie tras la răspundere conform art. 27, 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: