image
Sursa foto: Facebook/Matei Dobrovie

Matei Dobrovie: După ce Plahotniuc a aruncat la coș voturile chișinăuienilor, partenerii RM trebuie să reacționeze ferm

„Oligarhul Vladimir Plahotniuc a aruncat la coș voturile chișinăuienilor pentru că nu-l vrea pe Andrei Năstase, reprezentantul forțelor cu adevărat pro-europene și anti-oligarhice Platforma DA și PAS, la Primărie și se teme de schimbare. Așa arată un stat capturat de un singur om”, spune deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

Totodată, parlamentarul de la Bucureşti afirmă că partenerii externi ai RM trebuie să vină cu reacţie fermă la situaţia de la Chişinău.

„Partenerii europeni ai Republica Moldova trebuie să reacționeze ferm la acest recul grav al democrației. În România, Liviu Dragnea încearcă să transpună modelul Plahotniuc, dar nu-l vom lăsa. Nu ne dorim oligarhie și un regim autoritar, ci democrație”, a adăugat Matei Adrian Dobrovie.

În context, deputatul român Matei Adrian Dobrovie a menţionat că USR susține forțele cu adevărat pro-europene și anti-oligarhice, Platforma DA și PAS, în frunte cu Andrei Năstase și Maia Sandu: „Ducem aceeași luptă pentru democrație și stat de drept pe ambele maluri ale Prutului”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: