image
Sursa foto: AFP

Ambasadorul rus în Polonia, atacat cu vopsea roșie la memorialul soldaţilor sovietici pentru al doilea an la rând // VIDEO

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roşie, marţi, când a vrut să depună o coroană de flori la cimitirul soldaţilor sovietici din Varşovia. Diplomatul a fost nevoit să renunţe şi să plece de la eveniment.

Câteva sute de oameni îl aşteptau pe ambasador la cimitirul din Varşovia, unde se află memorialul. Oamenii l-au înconjurat de ambasador şi pe cei care-l însoţeau şi nu le-au permis să meargă la memorial. De asemenea, a fost amplasată o instalaţie care denunţa invazia rusă în Ucraina şi care amintea de crimele de război comise de armata rusă în această ţară.

Oamenii care strigau „Rusişti” l-au înconjurat pe ambasador şi pe cei care îl însoţeau şi i-au împiedicat să se apropie de memorial, notează news.ro. Au urmat încăierări şi în cele din urmă ambasadorul a fost forţat să plece, dar a spus că ar putea încerca să se întoarcă mai târziu şi să depună totuşi o coroană de flori.

„Nici măcar nu ştiu cum să numesc asta. Este un fel de sălbăticie, care nu are nimic în comun cu regulile de comportament civilizat, pe care partenerii noştri occidentali, inclusiv polonezii, iubesc să ne înveţe atât de mult... Toate acestea puteau fi prevăzute, poliţia a apărut în cele din urmă, dar după ce s-a desfăşurat această bacanală. (...) Ne-au stricat sărbătoarea noastră sfântă, Ziua Victoriei", a comentat ambasadorul rus.

Şi anul trecut, ambasadorul rus a fost stropit cu vopsea roşie pe 9 mai - tot pentru a protesta faţă de invazia rusă în Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: