image
Sursa foto: IGSU

Un copil de 11 luni, la un pas de a se îneca într-un bazin acvatic dintr-un parc din capitală; Cum s-a întâmplat totul

Un copil de 11 luni care risca să se înece într-un bazin acvatic a fost salvat de angajații Stației de salvare nr. 7 din Chișinău. Cazul a fost înregistrat ieri după amiază, pe teritoriul parcului „Boris Glavan” din sectorul Râșcani.

Potrivit IGSU, copilul a rămas sub supravegherea fraților și surorii sale de 11 ani, în timp ce mama lor s-a retras pentru scurt timp la toaletă. Într-un moment, copiii mai mari și-au sustras atenția de la cărucior, iar acesta a alunecat spre apa bazinului acvatic. Căruciorul s-a răsturnat și a căzut în apă la o distanță de 4 metri de la mal.

Incidentul a fost observat de salvamari, care imediat au intervenit și în mai puțin de 20 de secunde au scos copilul la suprafață în stare inconștientă. Aceștia au efectuat manevrele de resuscitare, iar apoi bebelușul a fost predat în stare conștientă echipei de medici și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele responsabile.

În acest context, IGSU îndeamnă maturii să-și monitorizeze strict copiii, în deosebi cei de vârstă preșcolară și să nu-i lase de unii singuri sau în supravegherea altor minori.

În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: