image
Sursa foto: MMPS

Agențiile Teritoriale pentru Asistență Socială vor fi dotate cu 10 automobile, oferite cu suportul Guvernului Regatului Unit

Agențiile Teritoriale pentru Asistență Socială (ATAS) vor fi dotate cu zece automobile noi. Inițiativa este susținută de UNFPA Moldova cu sprijinul financiar din partea Guvernului Regatului Unit. Dotarea va contribui la consolidarea serviciilor de combatere a violenței de gen în Republica Moldova în cadrul reformei RESTART.

Evenimentul de transmitere a automobilelor către Ministerul Muncii și Protecției Sociale va avea loc marți, 19 decembrie.

Automobilele ce urmează a fi transmise sunt de marcă Dacia Duster, 4x4. Scopul acestora este de a spori mobilitatea și accesul echipelor Agențiilor Teritoriale pentru Asistență Socială în cele mai îndepărtate localități ale Moldovei. 

Agențiile Teritoriale pentru Asistență Socială (ATAS) create  sub egida Ministerului Muncii și Protecției Sociale sunt organizate la nivel regional, acoperind strategic toate regiunile țării. Fiecare agenție va fi responsabilă de 3-4 unități administrativ-teritoriale de nivelul doi. Este demn de menționat că ATAS nord-nord-vest se va concentra exclusiv pe municipiul Bălți.

UNFPA a sprijinit Ministerul Muncii și Protecției Sociale în elaborarea Programului Național de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva femeilor și a fetelor și a Violenței în Familie 2023-2027. Acest program se aliniază angajamentelor la Convenția de la Istanbul, ratificată de Republica Moldova în luna mai al anului 2022, concentrându-se pe prevenirea și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, inclusiv a refugiaților. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: