image
Sursa foto: privesc.eu

Alegerile au fost ANULATE, iar mandatul lui Andrei Năstase NU a fost validat; „Pentru mafie nu contează votul cetățenilor”

UPDATE 21:52 // Alegerile din 3 iunie au fost declarate ilegale. Decizia a fost anunțată acum câteva clipe de Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

„Avem de-a face cu o mafie. Pentru ei u contează votul cetățenilor, pentru ei nu contează votul locuitorilor capitalei. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. La ședința de judecată pe care mi-a dorit-o să fie deschisă, cu participarea presei. S-a tărăgănat până în noapte, cu gândul că pot fi puse la cale niște provocări”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, primarul ales a anunțat că va contesta decizia instanței.

„Fac un îndemn către toți să nu facem nimic de natură să dăm satisfacție acestei guvernări în această seară. O să luăm o hotărâre în termenul stabilit de lege. O să contestăm decizia și în funcție de rezultatul pe care îl va emite Curtea de Apel Chișinău, o să procedăm mai departe. Noi avem la dispoziție o zi pentru a contesta decizia. O să facem cât se poate de repede. Să ne pregătim de proteste de amploare, dar să o facem cât se poate de civilizat. Respectând rigorile legii. Este o nedreptate față de toți cei care au ieșit la vot. Toți au făcut îndemn la vot și contracandidatul meu. Așa se face mobilizare. Ei sunt în stare de oricine. Ei sunt în stare să scuipe în sufletul poporului”, a adăugat Andrei Năstase.

UPDATE 19:40 // După ce toate părțile și-au expus opinia, judecătoarea Rodica Berdilo a intrat în deliberări, după care urmează să-și anunțe decizia.

UPDATE 17:50 // Socialiștii solicită instanței să declare nule alegerile din 3 iunie. „Socialiștii lui Plahotniuc cer ca alegerile să fie declarate nule”, a anunțat Andrei Năstase pe contul său de Facebook

Precizăm că judecătoarea le-a cerut jurnaliștilor să părăsască sala ședinței.

UPDATE 16:38 // Ședința de judecată are loc cu ușile închise. Judecătoarea Rodica Berdilo le-a cerut jurnaliștilor să părăsească sala.

Primarul nou ales al capitalei Andrei Năstase a încercat să facă un demers pentru ca presa să asiste la ședință.

„Nu există nimic care ar recomanda ca jurnaliștii să fie excluși de la ședință”, a menționat Andrei Năstase.

„Nu suntem la etapa cereri și demersuri, vă rog să eliberați sala, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni”, a insistat magistrata.

****

La Judecătoria Chişinău, sediul Centru, începe o nouă şedinţă în care urmează fie examinată cererea de validare a mandatului primarului ales al capitalei, Andrei Năstase.

În condițiile în care procesul este tergiversat, mai mulți locuitori ai capitalei au anunțat vor protesta în fața sediului instanței.

Ședința de ieri a fost amânată după ce, la solicitarea reprezentanților Consiliului Electoral de Circumscripție, judecătorul a fost recuzat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: