image
Sursa foto: border.gov.md

264 de cetățeni străini nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova

Pe parcursul săptămânii trecute, 264 de cetățeni străini, dar și 67 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova, arată datele Poliției de Frontieră.

În perioada 15 -21 mai curent, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 285 de evenimente cu documentarea a 292 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează: - 63 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei; - 22 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - 198 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi; - patru cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 26 de procese verbale și 198 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 444 550 lei și încasarea amenzilor de 219 650 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 264 de cetățeni străini, dar și 67 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 306 consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 289 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 328 411 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 630 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 56% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 13% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Sculeni, PTF Aeroportul Chișinău, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: