image
Sursa foto: Profimedia

Luis Rubiales a anunțat că va face apel la decizia FIFA, după ce forul mondial l-a suspendat trei ani

Fostul președinte al Federației de Fotbal Spaniole, Luis Rubiales, a primit o suspendare de trei ani din partea FIFA.

Rubiales a sărutat-o pe gură pe jucătoarea de fotbal Jenni Hermoso, după ce naționala Spaniei a câștigat Cupa Mondială în fața Angliei, scor 1-0.

Luis Rubiales a declarat că va face apel după ce FIFA l-a suspendat trei ani. Fostul președinte al Federației spaniole nu are dreptul să se implice în activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional.

Rubiales a scris, pe platforma X, că va merge ”până la ultima instanţă ca să se facă dreptate şi adevărul să iasă la lumină” și pentru a prezenta versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat în ancheta deschisă în urma evenimentelor ce au avut loc după finala.

Forul fotbalistic mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe fostul preşedinte al RFEF de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA. ”Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile.”, a transmis FIFA.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, Luis Rubiales a sărutat-o pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: