image
Sursa foto: Getty Images

"Ruptură" la naționala Argentinei! Ce l-a făcut pe selecționerul Lionel Scaloni să se gândească la plecare

Argentina a învins-o pe Brazilia, scor 1-0, în etapa a șasea a prelimianariilor sud-americane pentru Cupa Mondială 2026.

În ciuda triumfului, Lionel Scaloni (45 de ani) a anunțat la conferința de presă de după meci că ia în calcul renunțarea la post, o veste care i-a surprins pe microbiștii argentinieni.

Totuși, pentru presa argentiniană, anunțul lui Scaloni nu este deloc surprinzător. Publicația TyC Sports a analizat situația actuală și a oferit motivele pentru care selecționerul se gândește să plece la nici măcar un an distanță după triumful istoric de la Cupa Mondială.

Majoritatea sunt legate de tensiunile acumulate în ultima vreme între Scaloni și Federația de Fotbal a Argentinei. Prima problemă a fost că tehnicianul a semnat prelungirea contractului până în 2026, însă nu a reușit să obțină cifrele dorite (n.r. salariu, bonusuri etc).

Negocierile au răcit relația dintre cele două părți, iar factorul agravant a fost că cei de la federație au întârziat mai multe plăți către staff-ul tehnic al lui Scaloni, sub formă de bonusuri pentru performanța din Qatar.

În plus, Scaloni a fost nemulțumit și de meciurile amicale pe care federația le-a programat în ultima vreme (n.r. Panama, Curacao, Australia și Indonesia).

Toate aceste lucruri au dus la o "ruptură" între Scaloni și FFA, iar selecționerul înclină spre plecare. De cealaltă parte, șefii fotbalului argentinian vor să îl facă să se răzgândească și vor urgenta discuțiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: