image
Sursa foto: Instagram

Cum va arăta stadionul de 112.000 de locuri, care ar putea găzdui finala Cupei Mondiale! ”Merităm”

Boca Juniors se pregătește să intre într-o nouă eră. La finalul anului 2023 cei peste 300.000 de socios vor vota pentru alegerea noului președinte al clubului.

Unul dintre candidați, agentul FIFA Jorge Reale, a dezvăluit proiectul noului stadion al celor de la Boca Juniors, o arenă impresionantă de 112.000 de locuri, care ar urma să fie construită pe insula De Marchi, nu la mare distanță de actuala ”casă” a galben-albaștrilor.

”Noul stadion Bombonera rămâne în cartierul nostru. Nu rezolvăm doar problemele de capacitate, ci oferim soluție și unei probleme foarte mari care ne dă bătăi de caă de mulți ani: socios din toată lumea.

Toți membrii ar avea același drept și aceleași șanse să susțină clubul pe care-l iubesc. Suntem cei mai mari din Argentina, merităm”, a spus Reale, potrivit eurosport.ro.

Noul stadion va avea dublul capacității arenei actuale, care are 54.000 de locuri, și va avea 444 de spații VIP și peste 4.000 de locuri de parcare.

Contracandidatul lui Jorge Reale este nimeni altul decât Juan Roman Riquelme, fostul mare jucător argentinian, care și-a început cariera la Boca Juniors, dar a evoluat, printre altele, și la Barcelona și Villarreal.

Noul ”La Bombonera” ar urma să găzduiască finala Campionatului Mondial din 2030, dacă Argentina, Uruguay, Chile și Paraguay vor primi dreptul de a organiza turneul final, în urma candidaturii comune înaintate la FIFA. Spania, Portugalia și Maroc vor la rândul lor să fie gazdele CM 2030, iar forul internațional va da verdictul în 2024.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: