image
Sursa foto: Jurnal.md

Cum a comentat Ion Chicu haosul care a avut loc în Parlament și protestele din centrul Chișinăului

Imediat după alegerile prezidențiale, politicienii din RM au intrat în campania electorală pentru anticipate. Astfel a comentat Ion Chicu ultimele evenimente politice care au avut loc săptămâna trecută la Chișinău.

„Imediat după 15 noiembrie RM, datorită politicienilor săi, a intrat de facto în următoarea campanie electorală pentru anticipate. Indiferent ce declară, toți politicienii se pregătesc de anticipate. Ele, bineînțeles, vor avea loc la anul viitor. Rămâne la discreția președintelui ales, a președintelui în exercițiu, a altor președinți de partide să se întrunească, să discute când fac aceste alegeri. Guvernul are la momentul actual datoria să promoveze legile bugetelor și cel al politicii bugetar-fiscale, altfel RM din luna februarie 2021 va avea mari deficiențe la achitarea salariilor și pensiilor” a spus Chicu.

Totodată el a îndemnat politicienii „să manifeste responsabilitate majoră”, să examineze cele trei proiecte ale bugetelor și proiectul de politică bugetar-fiscală pentru a fi votate în lectură finală, după care pot lua deciziile „pe care le cere societatea”.

Amintim că săptămâna trecută deputații PSRM-Șor au votat în parlament legi care reduc puterea șefului statului, cum ar fi transmiterea SIS din subordinea președintelui în cea a Parlamentului.

Totodată au votat în prima lectură un controversat pachet de legi, cum ar fi proiectul de modificare a Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri) din 23 decembrie 1994, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, și cele trei proiecte bugetare și de politică bugetar fiscală, care potrivit deputaților din opoziție, conțin mai multe scheme frauduloase, vor genera creșterea prețurilor și vor împovăra și mai mult situația agricultorilor și a fermierilor.

Totodată proiectul de politică bugetar fiscală a scos primarii în stradă, care la rândul lor au anunțat că acesta vine să apere interese obscure și atentează la independența APL.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: