image
Sursa foto: captură video

„Guvernul are nevoie și de alte remanieri; În primul rând, la Ministerul Economiei” // OPINII

Guvernul condus de Natalia Gavrilița are nevoie de remanieri și la alte ministere. Opinia a fost exprimată la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV în contextul demisiei ministrului Mediului.

„Guvernul are nevoie și de alte remanieri. Pentru mine este cert că mai departe lucrurile nu pot să meargă așa. E nevoie de remanieri pe mai multe ministere. Cu cât mai mult se întârzie cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și personal pentru doamna Gavrilița. În primul rând, Ministerul Economiei. La Ministerul Agriculturii nu putem să ridicăm întrebarea după două luni. Avem diverse viziuni, dar mai este loc de dialog. Avem câțiva miniștri care, evident, nu au prestația necesară pentru această funcție foarte importantă și responsabilă mai ales în această situație cu multiple crize”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În opinia analistului politic, Anatol Țăranu, reproșurile adresate de premierul Natalia Gavrilița fostei deja șefe de la Mediu, Iuliana Cantaragiu, au fost justificate.

„Am memorizat-o pe doamna ministru prin maniera ei dezastruoasă de a comunica. Asta în condițiile în care actualului Guvern i se aduc reproșuri, după mine, absolut întemeiate cu privire la calitatea comunicării”, a menționat Țăranu.

Și deputatul PAS Vasile Grădinaru, prezent în platou, a comentat discuțiile despre necesitatea remanierilor guvernamentale.

„Oamenii vor ca lucrurile să se întâmple mai repede și să le comunicăm despre ceea ce noi facem. Timp de 30 de ani, cetățenii RM au așteptat schimbări și acum vor ca lucrurile să se întâmple foarte rapid. Uneori aceste cerințe sunt exagerate, iar noi Executiv și Parlament suntem nevoiți să ținem pasul cu aceste așteptări, dat fiind faptul că am fost angajați de ei”, a spus Grădinaru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: