image
Sursa foto: Profimedia

1,45 miliarde de euro pentru renovarea arenei Camp Nou

FC Barcelona şi-a stabilit planul de finanţare pentru renovarea arenei Camp Nou şi va accesa un împrumut de 1,45 miliarde de euro pentru a finaliza lucrările care vor debuta la 1 iunie, a anunţat clubul catalan.

În total, 20 de investitori vor injecta 1,45 miliarde de euro, "o sumă care acoperă costurile lucrărilor pentru Espai Barça (numele proiectului de renovare a arenei Camp Nou şi altor infrastructuri deţinute de FC Barcelona)", a asigurat clubul catalan într-un comunicat.

"FC Barcelona a accesat finanţarea pentru Espai Barça aşa cum era prevăzut, respectând criteriile aprobate prin referendum, respectiv fără să angajeze patrimoniul clubului şi fără să ipotecheze stadionul", a afirmat clubul blaugrana.

Pe 19 decembrie 2021, 87,8% din reprezentanţii socios (42.693 din cei 48.623 reprezentanţi, dintr-un total de peste 146.000 de socios), suporterii-acţionari, şi-au dat acordul conducerii clubului prezidat de Joan Laporta pentru a angaja o procedură de finanţare de maximum 1,5 miliarde de euro.

Planul prevede, de exemplu, 900 de milioane de euro pentru renovarea Camp Nou, 420 milioane euro pentru Palau Blaugrana, utilizat pentru baschet şi handbal, şi 20 de milioane de euro pentru stadionul Johan Cruyff, unde joacă echipa de rezerve (Barca B) şi cea feminină.

Clubul a negociat acest împrumut cu investitori de talie internaţională, precum Goldman Sachs, JP Morgan sau Legends.

"Împrumuturile se întind pe mai multe eşaloane de timp, pe 5, 7, 9, 20 şi 24 ani, cu o structură flexibilă. Clubul va începe rambursarea împrumutului odată ce lucrările la Spotify Camp Nou vor fi încheiate, graţie veniturilor încasate de stadion, care se previzionează să se ridice la 247 de milioane de euro în fiecare an", conform clubului catalan.

Lucările sunt prevăzute să se încheie în iunie 2026.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: