image
Sursa foto: Președinte.md

Dodon nu știa că a rămas fără candidat; După întâlnirea cu Sandu: „Candidatura înaintată anterior are susținerea noastră”

Ieșit de la întâlnirea cu președintele Maia Sandu, Igor Dodon nu știa că Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura la funcția de premier. „Candidatura care a fost înaintată anterior, are susținerea noastră în continuare”, a spus liderul socialiștilor.

„ Noi am înaintat o candidatură la funcția de premier și rămân pe poziția că numirea unui Guvern cu functii depline ar putea să facă față pandemiei mai eficient. Candidatura a fost înaintată anterior, are susținerea noastră în continuare. Dacă vor fi alte candidaturi propuse de partidele parlamentare ori instituția prezidențială, suntem gata să le examinăm”, a declarat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a mai precizat că în actualele circumstanțe alegerile anticipate nu ar putea avea loc în luna aprilie ori mai. „La toamnă putem să discutăm despre aceasta, doar dacă facem față crizei pandemice și avem vaccinați 350 - 400 de mii de persoane. Altfel nu are rost să mergem în campania electorală

Solicitat să comenteze decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura, liderul socialiștilor a părut sursprins. „Discutăm cu doamna zilnic diferite scenarii, inclusiv politice... În Parlament există majoritate parlamentară pentru a susține candidatura unui premier”, a mai spus Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: