image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Moldovagaz face precizări cu privire la tariful aplicat în facturile pentru luna februarie

În contextul aprobării noilor tarife, Moldovagaz precizează că drept bază pentru emiterea facturilor de plată pentru luna februarie vor servi prețurile reglementate în vigoare pe parcursul perioadei de facturare în întregime.

Potrivit furnizorului, volumul de gaze naturale consumat în luna februarie curent va fi determinat conform arhivei zilnice a consumului de gaze naturale, în cazul în care echipamentele de măsurare ale consumatorilor finali dispun de dispozitive de transmitere la distanță/ arhivare electronică a indicațiilor; sau conform consumului mediu zilnic de gaze naturale pentru perioadele 01-22 februarie 2024 și 23-29 februarie 2024, în cazul în care echipamentele de măsurare nu dispun de dispozitive de transmitere la distanță/ arhivare electronică a indicațiilor.

Amintim că, săptămâna trecută, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat micșorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale. Astfel, pentru un metru cub de gaze consumatorii casnici vor achita 14,47 cu TVA, față de 18,06 lei (cu TVA) până acum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: