image
Sursa foto: facebook.com/ilanshorofficial

CEC sesizează Consiliul Electoral din Găgăuzia privind spotul cu Kirkorov, Baskov și Mihailov în susținerea candidatului Șor

Comisia Electorală Centrală a sesizat Consiliului Electoral din Găgăuzia în legătură cu implicarea cetățenilor străini în campania electorală din Găgăuzia. Asta după ce Partidul Șor a lansat un spot sub formă de piesă, interpretată de artiștii ruși Filip Kirkorov, Nikolai Baskov și Stat Mihailov.

„În legătură cu apariția în spațiul public a unui sport electoral în susținerea candidatului PP „Șor”, Guțul Evghenia, (...) subliniem că Codul Electoral stabilește expres subiecții cu drept de a face agitație electorală, fiind exclusă participarea și implicarea sub orice formă a cetățenilor străini în campanie”, se spune în scrisoarea semnată de președinta CEC, Angela Caraman.

„Este interzisă finanțarea și susținerea materială directă și indirectă sub orice formă din partea altor state, a instituțiilor și organizațiilor străină, precum și din partea cetățenilor. (...) Se interzice finanțarea și susținerea materială sub orice formă a campaniilor electorală din UTA Găgăuzia de către cetățenii străini și cetățenii R. Moldova care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Astfel, apariția persoanelor cu cetățenie străină în spotul publicitar în susținerea candidatului PP Șor pentru funcția de guvernator al Găgăuziei, difuzat pe rețelele de socializare, indică asupra încălcării directe a normelor cadrului normativ”, se mai spune în scrisoare.

Mai mult, CEC menționează că spotul presupune cheltuieli și că urmează de văzut dacă acestea vor fi reflectate în raportul financiar.

jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: