image
Sursa foto: poză simbol

Guvernul de la Chișinău a oprit fotbalul în Republica Moldova: Ce șanse mai sunt pentru reluarea competițiilor interne

Campionatul Moldovei la fotbal în Divizia Națională trebuia să fie reluat astăzi, cu meciurile etapei cu numărul 27. Dar, în Republica Moldova este ca la nimeni și din această cauză reluarea competiției este incertă.

Ba mai mult, există probabilitatea ca ediția jubiliară, a 30-a, în eșalonul superior al fotbalului din Moldova să nu se mai încheie. Și asta pentru că forul european cere ca până la finalul lunii mai toate competițiile interne să fie finisate.

Până la finalul Divizie Naționale au mai rămas 10 etape. În cadrul Cupei, mai sunt de disputat sferturile, semifinalele și finala. Dacă cele două copetiții nu vor fi reluate în cel mai scurt timp posibil, atunci campionatul va fi înghețat iar Cupa nu va mai putea fi adjudecată de nimeni. Și aici lucrurile se complică. Conform prevederilor UEFA, Republica Moldova va pierde un loc în cupele europene, dacă nu vom avea o câștigătoare a Cupei. O decizie finală în acest sens va fi luată de executivul UEFA, preconizat pentru mijlocul lunii aprilie.

Conform actualului clasament al Diviziei Naționale, primele trei poziții sunt ocupate de Sheriff, Petrocub și Milsami. Anume aceste formații ar urma să reprezinte țara în următoarea ediție a turneelor continentale. Este de menționat faptul că în pofida lockdown-urilor, stărilor de urgență, stărilor excepționale din mai multe țări europene, campionatele naționale de fotbal sunt în plină desfășurare. Republica Moldova ar fi unica țară europeană care nu ar duce până la bun sfârșit campionatul și Cupa națională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: