image
Sursa foto: Mircea Zatușevschi

VIDEO: Fotoreporterul Nadejda Roșcovanu, agresată în fața Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău

Fotoreporterul Jurnal.md, Nadejda Roșcovanu, a fost agresată în fața porții Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău. Colega noastră a fost îmbrâncită în timp ce încerca să facă fotografii pentru arhiva redacției.

„Ieri, în fața porții Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău, unde am mers să fac câteva poze pentru arhiva redacției, necesare pentru ilustrarea unor știri. Acest bărbat care apare în video a ieșit din curtea Consulatului și s-a năpustit asupra mea, m-a înșfăcat de mână și a început a urla să șterg imediat pozele, zicându-mi că nu am voie să fotografiez acolo. I-am zis să-mi arate mai întâi unde scrie că nu am voie, apoi le voi șterge. Fotografiasem de atâtea ori acolo! Continua, urlând. Martoră a fost o femeie carabinier care asigura paza Consulatului, cărei i-a ordonat, tot urlând, să mă oblige să șterg pozele. Am aprins opțiunea video a camerei și am filmat ce a urmat. Când a înțeles că-l filmez, s-a retras în curte. Nicio remușcare, nicio scuză pentru atitudinea sa mojicească”, afirmă jurnalista.

Credeam că doar becisnici alde Odnosatlco, Poleacov și alți socialiști, care m-au intimidat de atâtea ori atunci când fotografiam evenimentele lor, manifestă așa un comportament brutal. Na, că așa au moștenit de la frații lor comuniști, îmi explicam eu. Dar nu, bădărănismul se pare că nu are nici culoare politică, nici națională. Ieri, în fața porții Secției Consulare a Ambasadei României la Chișinău, unde am mers să fac câteva poze pentru arhiva redacției, necesare pentru ilustrarea unor știri. Acest bărbat care apare în video a ieșit din curtea Consulatului și s-a năpustit asupra mea, m-a înșfăcat de mână și a început a urla să șterg imediat pozele, zicându-mi că nu am voie să fotografiez acolo. I-am zis să-mi arate mai întâi unde scrie că nu am voie, apoi le voi șterge. Fotografiasem de atâtea ori acolo! Continua, urlând. Martoră a fost o femeie carabinier care asigura paza Consulatului, cărei i-a ordonat, tot urlând, să mă oblige să șterg pozele. Am aprins opțiunea video a camerei și am filmat ce a urmat. Când a înțeles că-l filmez, s-a retras în curte. Nicio remușcare, nicio scuză pentru atitudinea sa mojicească. Posted by Nadejda Roscovanu on Friday, 28 January 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: