image
Sursa foto: Parlament.md

Igor Grosu, către președinții de parlament întruniți la Viena: „Sprijiniți Moldova în parcursul nostru european”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit la Conferința Președinților Parlamentelor statelor Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării despre cât de importantă este securitatea în regiune, inclusiv pentru Republica Moldova și Ucraina.

În mesajul adresat, șeful legislativului a menționat că prin respectiva strategie se dorește implicarea a cât mai multă lume la nivel local, regional și național pentru a dezvolta regiunea și a îmbunătăți traiul oamenilor.

De asemenea, platforma va ajuta țara noastră să-și consolideze capacitățile de a fi mai pregătită pentru procesul de aderare.

„Am venit cu un apel la partenerii noștri din regiunea dunăreană și dincolo de ea – să sprijine Moldova în parcursul nostru european. Integrarea Moldovei în UE nu ar fi doar o realizare semnificativă pentru țara noastră, dar și o mărturie a puterii și unității proiectului european, contribuind la stabilitatea și prosperitatea regiunii Dunării în întregime”, a subliniat președintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena, în perioada 18-20 martie, fiind găzduită de Parlamentul Austriei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: