image
Sursa foto: Telegram / Кишинёв в теме

Zeci de susținători ai grupării Șor, aduși la AIC s-o întâmpine pe Evghenia Guțul; Nu i s-au pus cătușe

Zeci de susținători ai grupării Șor au poposit astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a o întâmpina pe bașcana UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. Aceasta a revenit din Rusia, unde a avut întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin, adjunctul șefului administrației de la Kremlin, Serghei Kirienko, și președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, pe care a ținut să-i informeze că pe teritoriul RM ar fi încălcate drepturile rușilor și alte acuzații nefondate. Ieri, fugarul Ilan Șor a anunțat că bașcana ar putea fi arestată la întoarcere. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a dezmințit aseară în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” această informație.

În context, la aeroport a fost majorat numărul angajaților din pază. Susținătorilor bașcanei li s-a interzis intrarea în sediul AIC. Bașcana a aterizat cu puțin timp în urmă și, deocamdată, nu a fost reținută.

ss

Fugarul Ilan Șor a anunțat ieri că bașcana va fi arestată la revenirea în țară, pentru declarațiile făcute la Moscova și după ce a pozat cu Putin, fapt negat de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

„Mă bucur că Ilan Șor raționalizează că trebuie să fie arestată doamna Guțul, dar este o predicție a lui. Asta nu înseamnă că forțele de ordine sau organul de urmăre penală sau Procuratura va face solicitarea lui Ilan Șor. Este organul de urmărire penală care, cu siguranță, examinează toate circumstanțele. Orice acțiune pe care o facem trebuie să fie foarte bine calculată și analizată pentru a nu face din criminal erou. Cu siguranță, organul de urmărire penală are atenția sporită pe acest subiect, cum trebuie de acționat și cum trebuie de calificat aceste acțiuni”, a declarat Cernăuțeanu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

TelegramTelegram

Noutăţile partenerilor

comentarii: