image
Sursa foto: Profimedia

Manuel Neuer a intrat în istoria UEFA Champions League

Bayern Munchen a învins-o pe Arsenal în manșa secundă a sferturilor de finală din UEFA Champions League, scor 1-0, și s-a calificat în ”careul de ași” al competiției. În tur, la Londra, a fost 2-2.

După o primă repriză albă, Kimmich a marcat singurul gol al meciului în minutul 63, cu o lovitură puternică de cap. Manuel Neuer a avut mereu răspuns la șuturile ”Tunarilor”, și-a păstrat poarta intactă și a intrat în istoria Champions League.

Germanul a stabilit un record impresionant. Neuer a ajuns la 58 de meciuri fără gol primit în cea mai galonată întrecere intercluburi și este pe primul loc la acest capitol. Cu greu va fi întrecut, având în vedere că următorii goalkeeperi din clasament sunt retrași din activitate: Iker Casillas (57 de meciuri), Gianluigi Buffon (52), Edwin van der Sar (51), Petr Cech (49).

În total, Neuer a adunat 513 meciuri în tricoul lui Bayern, iar în 242 dintre aceastea nu i-a fost ”perforată” plasa porții. 414 goluri a încasat germanul între buturile bavarezilor.

Pentru un loc în marea finală, Bayern se va duela cu Real Madrid. Spaniolii au trecut dramatic de Manchester City, la loviturile de departajare, după 3-3 în tur și 1-1 după 120 de minute în retur.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: