image
Sursa foto: jurnal.md

O femeie din orașul Cantemir se plânge că e persecutată după ce a deschis o fermă în localitate

O femeie din orașul Cantemir se plânge că buna ei intenție de a dezvolta o afacere poate fi pusă la grea încercare. Aliona Secrieru a luat bani cu împrumut pentru a face o fermă de porci, dar în mai puțin de jumătate de an a înțeles că nu toți sunt încântați de această idee. „Trebuie să ai mare curaj ca să te aventurezi într-un asemenea domeniu de activitate”, afirmă antreprenorul.

Aliona Secrieru spune că s-a alăturat standardelor și cerințelor europene, a investit bani, timp și puteri într-o fermă mică de creștere a porcinelor. Dar s-au găsit persoane, care o acuză că vinde carne fără acte de proveniență, că folosește ilegal forța de muncă și multe altele.

Problemele ar fi apărut din cauza unui ofițer de investigații din Cahul. Fostul primar al orașului Cantemir mărturisește că a ajuns și la Curtea de la Strasbourg, unde a contestat învinuirile ofițerului. CEDO i-a dat dreptate și a obligat statul să-i achite despăgubirii în valoare de 5 mii de euro.

Jurnal TV l-a sunat pe ofițerul de investigații din Cahul, dar el s-a eschivat de la comentariu.

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii nu au reacționat la solicitarea Jurnal TV de a comenta situația de la Cantemir, iar cei de la Ministerul de Interne s-au abținut să comenteze comportamentul ofițerului de la Cahu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: