image
Sursa foto: Profimedia

Alexander Zverev a câștigat Turneul Campionilor, după victoria surprinzătoare cu Daniil Medvedev

Germanul Alexander Zverev (locul 3 ATP) a câștigat Turneul Campionilor, la Torino, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4.

Meciul a durat o oră și 16 minute. Zverev a avut o evoluție aproape perfectă și nu i-a oferit nicio șansă de break adversarului.

Învingătorul a avut 23 de lovituri câștigătoare și 15 erori neforțate. Medvedev a avut 14 lovituri câștigătoare și 16 erori neforțate.

Este o victorie surprinzătoare pentru Alexander Zverev (24 de ani), având în vedere că Daniil Medvedev (25 de ani) câștigase toate celelalte confruntări din acest an, trei la număr. În faza grupelor la Turneul Campionilor, rusul s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (3), 7-6 (3).

Alexander Zverev este doar al patrulea jucător din istorie care reușește să-i învingă pe principalii favoriți la Turneul Campionilor în semifinale și în finală. Din galeria selectă fac parte Ivan Lendl, Stefan Edberg și Andre Agassi.

Jucătorul din Germania încheie sezonul 2021 cu șase trofee câștigate, o premieră în carieră. S-a impus la Acapulco, Madrid, Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cincinnati, Viena și Turneul Campionilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: