image
Sursa foto: sciencenews.org

Record de infectări cu virusul Covid, la nivel mondial: Aproape 1,5 milioane de oameni, testați pozitiv timp de o zi

Record de infectări cu coronavirus la nivel mondial. Luni, 27 decembrie 2021, aproape 1,5 milioane de persoane au fost testate pozitiv, potrivit Universității Johns Hopkins. Totuși, numărul zilnic al deceselor rămâne încă la nivelul din noiembrie.

Odată cu răspândirea explozivă a tulpinii Omicron, pandemia pare a fi intrat într-o nouă fază, la nivel planetar. Potrivit calulelor făcute de Johns Hopkins University, citate de Bloomberg, ziua de luni, 27 decembrie, a consemnat un record de la începutul pandemiei, fără a ține cont de o zi din decembrie 2020 când Turcia a raportat 800 de mii de cazuri din urmă, ceea ce a dublat artifical cazurile din ziua respectiv.

Potrivit site-ului Worldometers, luni au fost raportate doar 753 de mii de cazuri, iar recordul ar fi fost atins pe 24 decembrie, cu aproape un milion de cazuri noi, înregistrate la nivel mondial.

Oricum ar fi, un indicator mai conservator – media mobilă pe șapte zile, care atenuează fluctuațiile și neregulile de raportare cauzate de sărbători, este, de asemenea, la un nivel record – 841 de mii de cazuri noi, o creștere de 49% față de acum o lună, când a fost prima dată identificată tulpina Omocrion. Studiile sugerează că, deși aceasta se răspândește de 70 de ori mai repede decât tulpinile anterioare, provoacă mai puține cazuri grave, dar nu este clar dacă acest lucru este datorat sau nu vaccinării, mai ales că națiunile care testează și secvențiază masiv sunt și cele cu rate ale vaccinării populației mai mari.

Bloomberg mai arată că numărul zilnic al deceselor de Covid nu a crescut semnificativ, situându-se la o medie de 7.000, la nivel mondial, în ultimele șapte zile. Acest lucru este confirmat și de statistica Worldometers, însă este de remarcat faptul că și în valurile precedente ale pandemiei a existat o întârziere de câteva săptămâni între răspândirea unei tulpini și creșterea numărului de spitalizări și decese, transmite Biziday.ro.

Peste 281 de milioane de persoane au fost confirmate cu coronavirus, în cei doi ani de pandemie, iar 5,4 milioane au decedat, la nivel mondial.

Noutăţile partenerilor

comentarii: