image
Sursa foto: presedinte.md

Ex-viceministru de Externe, despre felicitările lui Dodon pentru Krasnoselskii: „El nu mai contează, el se regăsește”

Fostul președinte Igor Dodon este criticat pentru declarațiile sale privind așa-numita victorie obținută la pretinsele alegeri din regiunea Transnistreană de liderul separatist de la Tirspol, Vladimir Krasnoselski.

„Poziția guvernării e clară, aceste alegeri sunt neconstituționale. L-a felicitat în calitate de cetățean și atât, mai mult nu are nicio calitate. Colegul meu, deputatul Oazu Nantoi a avut o adresare la Procuratura Generală pentru evenimentele care au avut loc. Pentru declarațiile de acum trebuie de dat o apreciere, dacă el ca și cetățean poate fi condamnat. Dar pentru acțiunile pe care le-a avut el, când fiind într-o funcție publică l-a numit „președinte” pe acest conducător autoproclamat, atunci a fost foarte deplasată adresarea. Noi sperăm foarte mult că în procesul de evaluare a procurorilor va aduce la suprafață niște procurori cu demnitate și credibilitate și să se înceapă nu doar acest dosar, dar și multe altele. Noi acum vorbim de înaltă trădare a interesului național”, a declarat deputatul PAS Vladimir Bolea.

„Dodon e într-un lockout politic și nu-și dă seama ce vorbește. El și când era președinte nu înțelegea ce spune și ce face, dar acum el nu se poate regăsi. Ca atare, el nu mai contează, el acum încearcă să se regăsească, de asta face declarații „epatajnîe” (n.r. - șocante) ca măcar cumva să-l luăm în vedere”, a spus și fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep.

Precizăm că Dodon l-a felicitat pe liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu „realegerea” în funcția de „președinte” al așa numitei „rmn”. Mai mult ca atât, Igor Dodon se arată nemulțumit de reacția Guvernului de la Chișinău care a declarat că aceste „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: