image
Sursa foto: Profimedia

Bazinul USEFS va fi modernizat

Bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, de lângă Guvern, care trece la Universitatea de Stat din Moldova, va fi modernizat. În acest scop vor fi alocați 10 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

De asemenea, se va oferi finanțare suplimentară federațiilor sportive, în contextul Jocurilor Olimpice care au loc în acest an.

Tot în anul curent, va fi adoptată o nouă lege a Lege a sportului, care să rezolve un set de probleme sistemice, inclusiv ceea că sportivii din Republica Moldova nu au asigurare medicală gratuită, nu au protecția socială necesară și altele. Proiectul de lege este în proces de definitivare și avizare. De asemenea, urmează să fie adoptată o Strategie a sportului care să cuprindă și elementul de sport de masă.

Dan Perciun a remarcat că în Liceul Republican cu Profil Sportiv se va investi până la 2 milioane de euro pentru renovare. Această instituția este într-o stare deplorabilă, deși este instituția principală care pregătește viitori campioni europeni și mondial, a menționat ministrul.

Urmează a fi revizuit și cuantumul burselor pentru sportivi.

De asemenea, pentru prima dată în acest an se vor oferi servicii de medicină sportivă pentru sportivii care merg la Olimpiadă. Vor fi cinci medici angajați la Centrul pentru pregătirea loturilor Olimpice.

Totodată, va fi revizuit modul de finanțare a școlilor sportive pentru ca acesta să divină mai transparent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: